Постови

Приказују се постови за август 19, 2010

ПРЕОБРАЖЕЊЕ НА ВЕЉУНУ

Слика
На Вељуну, мјесто између Карловца и Слуња, традицинално о Преображењу Господњм бива црквено-народни сабор, тако је било и ове године. Свету Литургију у капелици резиденције Епископа горњокарловачког за вријеме рата, служио је јереј Саша Умићевић, парох карловачки. Након завршетка Литургије, освећени су славски колач и жито. 

ПРЕОБРАЖЕЊЕ ГОСПОДЊЕ СЛАВА МАНАСТИРА КОМОГОВИНА

Слика
На празник Преображења Господњег, Његово Преосвештенство Епископ горњокарловачки г.г. Герасим служио је свету архијерејску Литургију у манастиру Комоговина на Банији, уз саслужење више свештеномонаха и презвитера наше свештене Епископије. У разрушеном манастирском храму окупио се и већи број верника, који се традиционално на овај дан и на овом светом месту окупља ради прославе овог великог празника. По завршетку Литургије освештани су славско жито и колач а по обичају је освећено и грожђе. А као и сваке година за вернике је, трудом домаћина, у манастирској порти припремљена трпеза љубави.

УПОКОЈИО СЕ У ГОСПОДУ МИТРОПОЛИТ ЛИБЕРТИВИЛСКО-ЧИКАШКИ ХРИСТОФОР

Слика
Чикаго, Илиној - У 19.45 по локалном времену, у среду, 18. августа 2010. годиине, уочи празника Преображења Господње, упокојио се у Господу Митрополит Либертивилско-чикашки Христофор, у осамдесет другој години живота. Умољавамо свештенство да одслуже мали помен. Детаљи сахране биће познати ускоро.